Tulp met Verse Banketbakkersroom en Rood Fruit - Pidy Benelux

Tulp met Verse Banketbakkersroom en Rood Fruit


Ingrediënten

  • 10 Pidy tulpen
  • 1l melk
  • 180g suiker
  • 40g maïszetmeel
  • 30g bloem
  • 1 vanillestokje
  • 250g aalbessen

Bereidingswijze

Aantal personen 10

  1. Warm de melk op in een hoge pan tot net voor het kooppunt. Doe dit op een zacht vuur zodat de melk niet gaat overkoken.
  2. Snij de vanillestok overlangs door een schraap er met een mespunt de zaadjes uit. Doe de zaadjes en de peul in de melk.
  3. Scheid de eieren en doe de dooiers in een mengpot (Hou alvast een deel van het eiwit apart. Dit heb je later nodig om het suikerglazuur te maken.)
  4. Klop de eigelen los en voeg er de suiker aan toe. Blijf mixen tot je een bleke luchtige massa krijgt.
  5. Voeg nu de bloem en het maïszetmeel toe en klop alles goed los.
  6. Giet een klein deel van de warme vanillemelk bij het beslag.
  7. Mix de melk er even door.
  8. Giet het eierbeslag over in de pan met melk. Nu moet de pudding indikken op een zacht vuur. Blijf roeren. Zodra de eerste luchtbellen naar boven komen zou je pudding de gewenste dikte moeten hebben.
  9. Verwijder de vanille peul, giet de warme pudding in een ruime schaal en laat 2 uur afkoelen.
  10. Vul de tulp met behulp van een spuitzak en decoreer met wat rood fruit

Ontdek hier ons Pidy assortiment

Accessoires

Essentiële kit waarmee u uw creaties kunt presenteren, zodat u van ons product de ster van uw evenement kunt maken.

Nieuwigheden

Blijf op de hoogte van onze nieuwigheden en beursdeelnames.

Producten

Ontdek hier onze producten!

Wil je meer informatie over onze lekkere producten?

Download hier onze catalogus

CATALOGUS NL CATALOGUS FR