Pasteitje met een Tajine van Kip


Terug een origineel en delicieus recept. Een bladerdeeg pastei gevuld met een Tajine van kip. Voeg wat rijst, rozijnen, olijven en pruimen toe om het gerecht volledig te maken!

Ingrediënten

  • 4 Pidy ambachtelijke pasteitjes/bouchées (8,5cm)
  • 40 g gedroogde oregano
  • 5 g zout
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 g zwarte peper
  • 4 kipfilets
  • 1 citroen (in schijfjes)
  • 2 kopjes groentebouillon
  • 2 cl olijfolie
  • 250 g ontpitte pruimen
  • 1oo g rozijnen
  • 200 g ontpitte groene olijven
  • Gehakte verse koriander

Bereidingswijze

Aantal personen 4

  1. Meng knoflook, oregano, peper en zout.
  2. Wrijf het mengsel op de kipfilets, coating aan alle zijden.
  3. Bedek de kip met schijfjes citroen.
  4. Giet de bouillon er over en besprenkel met olijfolie.
  5. Dek af en kook 45 minuten op een hoog vuur.
  6. Haal van het vuur en strooi er rozijnen, pruimen en olijven over.
  7. Dek opnieuw en kook nog eens 45 minuten op een laag vuur.
  8. Verwarm de ambachtelijke pasteitjes 6-8 minuten op 170 ° C.
  9. Snijd de kip en vul de pasteitjes met het mengsel.
  10. Garneer met koriander.

Ontdek hier ons Pidy assortiment

Recepten

Overheerlijke recepten om uit te proberen.

Nieuwigheden

Blijf op de hoogte van onze nieuwigheden en beursdeelnames.

Producten

Ontdek hier onze producten!

Wil je meer informatie over onze lekkere producten?

Download hier onze catalogus.

onze catalogus