Tajine van kip met citroen en olijven


Een rijke, zuiderse tajine van kip, geserveerd in een ambachtelijk pasteitje/bouchée .

Ingrediënten

  • 4 Pidy ambachtelijke pasteitjes/bouchées (9,5cm)
  • 4 eetlepels gedroogde oregano
  • 3 theelepels zout
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel zwarte peper
  • 4 kipfilets
  • 1 citroen (in schijfjes)
  • 2 kopjes groentebouillon
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 250 g ontpitte pruimen
  • 1oo g rozijnen
  • 200 g ontpitte groene olijven
  • Gehakte verse koriander

Bereidingswijze

Aantal personen 4

  1. Meng knoflook, oregano, peper en zout.
  2. Wrijf het mengsel op de kipfilets, coating aan alle zijden.
  3. Bedek de kip met schijfjes citroen.
  4. Giet de bouillon er over en besprenkel met olijfolie.
  5. Dek af en kook 45 minuten op een hoog vuur.
  6. Haal van het vuur en strooi er rozijnen, pruimen en olijven over.
  7. Dek opnieuw en kook nog 45 minuten op laag vuur.
  8. Verwarm de ambachtelijke pasteitjes 6-8 minuten op 170 ° C.
  9. Snijd de kip en vul de pasteitjes met het mengsel.
  10. Garneer met koriander.

Ontdek hier ons Pidy assortiment

Recepten

Overheerlijke recepten om uit te proberen.

Nieuwigheden

Blijf op de hoogte van onze nieuwigheden en beursdeelnames.

Producten

Ontdek hier onze producten!

Wil je meer informatie over onze lekkere producten?

Download hier onze catalogus.

Onze catalogus