Quiche met Seizoensgroenten en Eendenborstfilet - Pidy Benelux

Quiche met Seizoensgroenten en Eendenborstfilet


Gebakken eendenbortsfilet en een quiche gevuld met seizoensgroenten. Spruitjes, rode kool en zoete aardappel rustend op een bedje puree van pastinaak. Heerlijk van smaak en een originele presentatie op het bord. Dit is vast en zeker een aanrader tijdens de koude winterperiode om uw gasten voldaan van tafel te zien gaan!

Ingrediënten

2 eendenfilets
Peper en zout
½ liter kalfsfond
2 eetlepels Luikse siroop
Balsamicoazijn
250 gr spruiten
Seizoensgroenten (vb. zoete aardappel, rode kool,…)
Pastinaak
1/3 l melk
1/3 l room
1/3 l kippenbouillon

Bereidingswijze

Aantal personen 2

Eendenfilets + saus

1. Kleur de eendenfilets aan en bestrooi beide kanten met peper en zout.
2. Verwijder het vlees uit de pan en blus met het balsamicoazijn.
3. Voeg twee eetlepels Luikse siroop toe en giet er ook de kalfsfond bij.
4. Laat inkoken en werk af met wat boter (monter au beurre). Haal de saus door een puntzeef

Mousseline van pastinaak

1. Schil de pastinaak en snijd in stukken.
2. Doe de stukjes in een kom en voeg er 1/3 l melk, 1/3 l room en 1/3 l kippenbouillon aan toe tot de pastinaak ondergedompeld is.
3. Laat 20 minuten koken.
4. Gebruik 1/3 van het sap en mix samen met de stukken pastinaak.
5. Voeg wat boter, zout en peper aan toe.

Tip: maak soep met de rest van de jus.

Spruitjes + seizoensgroenten

1. Breng water aan de kook en zet een grote pan of schaal met ijswater klaar.
2. Gooi de spruitjes in het kokende water en blancheer ze gedurende 2 à 4 minuten.
3. Dompel de spruitjes onder in het ijswater zodat ze knapperig blijven en hun frisse, groene kleur behouden.
3. Bak de groentjes kort in boter. Bestrooi met wat grof zout.
4. Qua seizoensgroenten koos chef David hier voor wat rode kool en zoete aardappel.

Afwerking

1. Bak twee Pidy bladerdeegbodems gedurende een vijftal minuutjes in een voorverwarmde oven van 180 graden.
2. Neem je bladerdeegbodems uit de oven, vul ze met mousseline en garneer met de groentjes.
3. Snijd de eendenfilet in reepjes, leg op een bord en giet er wat warme saus over.

Ontdek hier ons Pidy assortiment

Accessoires

Essentiële kit waarmee u uw creaties kunt presenteren, zodat u van ons product de ster van uw evenement kunt maken.

Nieuwigheden

Blijf op de hoogte van onze nieuwigheden en beursdeelnames.

Producten

Ontdek hier onze producten!

Wil je meer informatie over onze lekkere producten?

Download hier onze catalogus

CATALOGUS NL CATALOGUS FR