Zanddeeg met vijgen en pistache.


Zanddeeg met vijgen en pistachecrème, een lekker dessert voor jong en oud. Zeer eenvoudig te vullen met zoete bereidingen. De rechthoekige vorm van ons zanddeeg zorgt voor een leuke presentatie op tafel want ook het oog wil wat. De Trendy zanddeegbodem van Pidy met vijgen en pistachecrème zal uw gasten vast en zeker verrassen!

Ingrediënten

  • 6 Pidy Trendy rechthoek taartjes
  • Vijgenmarmelade
  • Verse vijgen (in plakjes)
  • Verkruimelde pistachenoten
  • Eetbare lijm (of een geschikt alternatief)
  • 50 g pistachepasta
  • 2 eieren
  • 65 g room
  • 95 g suiker
  • 40 g witte chocolade
  • 2 g gelatine
  • 65 g + 120 g mascarpone
  • Sap van 1/2 limoen

Bereidingswijze

Aantal personen 6

  1. Kook de suiker en room in een pot.
  2. Giet 1/3 van het mengsel op de eieren en blijf roeren.
  3. Breng het mengsel terug in de pot wanneer het ei volledig is opgenomen
  4. Verhit tot het mengsel 85 ° C bereikt regelmatig roeren
  5. Haal de pot van het vuur en voeg de gelatine, limoensap, chocolade, pistachepasta en 65 g mascarpone toe
  6. Goed roeren en giet het mengsel in een kom
  7. Laat afkoelen tot ongeveer 30 ° C
  8. Voeg de resterende 120 g mascarpone langzaam toe terwijl u met een handmixer of klopper mengt tot een glad mengsel
  9. Leg de afgewerkte pistachecrème in de koelkast om op te stijven
  10. Borstel de rand van de Trendy schaal met eetbare lijm en decoreer met de verkruimelde pistachenoten
  11. Spuit een laag pistachecrème in de Trendy-schaal
  12. Vul de resterende schaal met vijgenmarmelade
  13. Plaats stukjes verse vijg erop en eindig met puntjes pistachecrème

Ontdek hier ons Pidy assortiment

Recepten

Overheerlijke recepten om uit te proberen.

Nieuwigheden

Blijf op de hoogte van onze nieuwigheden en beursdeelnames.

Producten

Ontdek hier onze producten!

Wil je meer informatie over onze lekkere producten?

Download hier onze catalogus.

onze catalogus