Bladerdeegtaartje met een Trio van Desserts - Pidy Benelux

Bladerdeegtaartje met een Trio van Desserts


Vandaag vullen we ons bladerdeegtaartje met een romige chocolademousse, een knapperige crème brûlée met speculoos en een vers bolletje ijs, bestrooid met een crumble op basis van plantaardige houtskool.

Ingrediënten

Crème brûlée met speculoos

6 Pidy bladerdeegtaartjes
9 eidooiers
250g suiker
250ml melk
750ml room
10 koekjes/ speculooskoekjes

Ijs

12 eidooiers
450g suiker
1l melk
½l room

Chocolademousse

30g boter
20g suiker
50ml room
100g chocolade
2 eidooiers
4 eiwitten

Crumble

100g suiker
100g zachte boter
100g bloem
1 eetlepel plantaardige houtskool

Bereidingswijze

Aantal personen 4

Crème brûlée met speculoos / speculoos

1. Klop de eieren en de suiker krachtig tot een glad en schuimig geheel.
2. Verwarm de melk en voeg deze toe aan je ruban.
3. Plet de speculooskoekjes en voeg ze samen met de room toe aan het mengsel.
4. Roer goed, verdeel in potten en bak vervolgens „au bain-marie“ in de oven op 90 ° C gedurende 70 min minuten.

Tip: Om een knapperig korstje van de crême brulée te maken, mengt u een eetlepel kristalsuiker met wat bruine suiker.

Ijsje

1. Klop de eieren en de suiker krachtig tot een glad en schuimig geheel.
2. Breng de melk aan de kook en voeg deze samen met de room toe aan de ruban.
3. Kook op laag vuur en blijf roeren tot het mengsel dikker wordt. Let op: niet laten koken!
4. Giet het mengsel in de ijsmachine en laat de magie gebeuren.

Mousse van chocolade

1. Smelt de boter en de chocolade op laag vuur.
2. Voeg de room en de eidooiers toe.
3. Klop de eiwitten los met de suiker.
4. Voeg het losgeklopte eiwit toe aan het chocolademengsel en roer voorzichtig. Houd er rekening mee dat beide mengsels op kamertemperatuur zijn om klontervorming te voorkomen.
5. Verdeel over potten en laat ongeveer twee uur opstijven in de koelkast.

Verkruimelen

1. Doe de boter samen met de suiker, de bloem en de houtskool in een mengkom en meng goed.
2. Verdeel de kruimels over een ovenschaal en bak ze 40 minuten in de oven op 170 graden. Meng na 20 minuten alles door elkaar.

Serveren

Vul het taartje met crème brûlée, chocolademuis en ijs. Strooi er wat crumble overheen. Decoreer met een paar scheutjes passievruchtpuree.

Ontdek hier ons Pidy assortiment

Accessoires

Essentiële kit waarmee u uw creaties kunt presenteren, zodat u van ons product de ster van uw evenement kunt maken.

Nieuwigheden

Blijf op de hoogte van onze nieuwigheden en beursdeelnames.

Producten

Ontdek hier onze producten!

Wil je meer informatie over onze lekkere producten?

Download hier onze catalogus

CATALOGUS NL CATALOGUS FR