Bladerdeegpasteitje met Kreeft en Truffel
Iets te vieren? Voor wie het wat luxueuzer wil, is deze met truffel afgewerkte kreeft een absolute topper! Voeg wat gestoofde champignons en een lekkere saus toe en verwen je smaakpapillen met deze lekkernij.
Ingrediënten
2 Pidy Sterpasteitjes
1 kreeft (ongeveer 500 gram)
Bisque van kreeft
2 wortelen
3 stengels bleekselderij
2 uien
Peper
2 takjes tijm
½ bosje peterselie
2 laurierblaadjes
½el gember
½ steel citroengras
1,5l water
Paddenstoelenmix (400 gram)
Boter
Bereidingswijze
Aantal personen 2
- Was alle groenten grondig en hak ze grof.
- Doe de groenten samen met je verse kruiden in een pan met kokend water en laat de bouillon ½ uur sudderen.
- Voeg de kreeft toe aan je kokende bouillon, zet het vuur uit en laat de kreeft hierin 1 uur rusten.
- Ontleed de kreeft en snijd deze in stukjes.
- Stoof de champignons in wat boter.
- Verwarm de kreeftenbisque op laag vuur en voeg een klontje boter toe.
- Voeg de stukjes kreeft toe aan de saus en laat deze nog even opwarmen.
- Verwarm de pasteitjes tot 7 minuutjes in een voorverwarmde oven op 170°C.
- Schep een deel van de gestoofde champignons op een bord en plaats de bladerdeegpasteitjes erbovenop.
- Vul de pasteitjes met de kreeft, giet er wat saus over en werk af met truffel.
Ontdek hier ons Pidy assortiment
Accessoires
Essentiële kit waarmee u uw creaties kunt presenteren, zodat u van ons product de ster van uw evenement kunt maken.
Nieuwigheden
Blijf op de hoogte van onze nieuwigheden en beursdeelnames.
Producten
Ontdek hier onze producten!
Wil je meer informatie over onze lekkere producten?
Download hier onze catalogus
CATALOGUS NL CATALOGUS FR