Amandelbiscuit met chocolade botercrème.


Amandelbiscuit (cacao en 3 noten) met een heerlijke botercrème van chocolade.

Ingrediënten

  • 1 vel Pidy amandelbiscuit (cacao met 3 noten)
  • 125 g suiker
  • 3 eiwitten
  • 1/4 theelepel zout
  • 1/2 theelepel puur vanille-extract
  • 250 g ongezouten boter, gesneden in eetlepels (kamertemperatuur)
  • 100 g bitterzoete chocolade

Bereidingswijze

Aantal personen 4

  1. Giet de suiker in een kom en klop de eiwitten, voeg wat zout toe.
  2. Zet de kom op een pan met kokend water en klop zachtjes tot de suiker volledig is opgelost.
  3. Breng het warme eiwitmengsel over in de kom, voeg de vanille toe en sla tot het stijf en glanzend wordt.
  4. Meng een paar stukjes tegelijk in de boter. De botercrème moet licht en luchtig zijn. Zet de kom 5 tot 10 minuten in de vriezer om daarna opnieuw op te kloppen..
  5. Voeg de gesmolten chocolade toe.
  6. Smeer de botercrème laag voor laag uit op de sponscake, herhaal dit een paar keer.
  7. Snijd de gewenste vorm uit en decoreer met karamel of chocolade.

Ontdek hier ons Pidy assortiment

Recepten

Overheerlijke recepten om uit te proberen.

Nieuwigheden

Blijf op de hoogte van onze nieuwigheden en beursdeelnames.

Producten

Ontdek hier onze producten!

Wil je meer informatie over onze lekkere producten?

Download hier onze catalogus.

Onze catalogus