Zanddeegtaart met rabarber en aardbeien


Heerlijke zanddeegtaart met stukjes zoetzure rabarber.

Ingrediënten

  • Pidy zanddeegtaartbodem 22 cm
  • 3 kopjes rabarber, gesneden 1/4 „dik
  • 1 kop verse aardbeien
  • 3 eieren
  • 1 1/2 kopjes witte suiker
  • 3 el melk
  • 3 el bloem
  • 1/4 theelepel vers geraspte nootmuskaat
  • 1 el boter, in blokjes gesneden
  • 2 el aardbeienconfituur
  • 1 el water

Bereidingswijze

Aantal personen 8

  1. Bak de rabarberstukjes gedurende 15 minuten in boter tot ze zacht zijn.
  2. Meng de rabarber en aardbeien in een kom.
  3. Vul de taartbodem en zorg ervoor dat het mengsel gelijkmatig wordt verdeeld.
  4. Klop de eieren, suiker, melk, bloem en nootmuskaat samen in een kom.
  5. Giet langzaam over het rabarbermengsel totdat het net de bovenkant van de korst bereikt. Schud lichjes om luchtbellen te vermijden.
  6. Zet de taart in de voorverwarmde oven en bak gedurende 15 minuten op 170 ° C.
  7. Mix de aardbeienjam en water in een kleine kom,
  8. Verwarm in de microgolf op 900W voor  15 seconden.
  9. Glazuur de bovenkant van de taart met het mengsel en laat afkoelen.

Ontdek hier ons Pidy assortiment

Recepten

Overheerlijke recepten om uit te proberen.

Nieuwigheden

Blijf op de hoogte van onze nieuwigheden en beursdeelnames.

Producten

Ontdek hier onze producten!

Wil je meer informatie over onze lekkere producten?

Download hier onze catalogus.

Onze catalogus